Fakultatív kirándulások Máltán

MÁLTA GYÖNGYSZEMEI – TÖRTÉNELMI VÁROSOK
(VALLETTA – MDINA – RABAT)

(egész nap, ebéddel)

  • RABAT: Szent Pál templom és katakomba
  • MDINA: Csendes város – Szent Pál Katedrális
  • VALLETTA: Felső Barakka Kert, Szent János Társ Katedrális / Caravaggio festmény, Nagymesterek Palotája

Első megállónk Rabat, ahol séta a városban, a Szent Pál templom és a Katakombák megtekintése. Továbbsétálunk Mdinaba, melyet a helyiek csak csendes városnak neveznek. Itt a Szent Pál Katedrálist tekinthetjük meg és csodálatos képeket készíthetünk az ódon városról. Málta ékszerdoboza a régi főváros. Az ebéd elfogyasztását követően továbbutazunk Vallettába, Málta fővárosába. Sétánkat a Felső Barakka kertben kezdjük, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Grand Harbourra, azaz a Nagy Kikötőre. Ezt követően a Szent János Társ Katedrálisba látogatunk el, a lovagok lelkéhez, ahol a híres Caravaggio képben gyönyörködhetünk. Végezetül a Nagymesterek Palotájába pillantunk be. Csodálatos napot tölthetünk Málta régi és új fővárosában, Málta gyöngyszemeiben.

Esküvő Máltán

GOZO SZIGETTÚRA

(egész nap, ebéddel)

  • XAGHRA – Ggantija templom együttes
  • DWEJRA – Kék Ablak / Beltenger / Fungus szikla
  • VICTORIA – katedrális és citadella
  • GOZOI BOR ÉS ÉTELKÓSTOLÓ

A transzferbusszal Cirkewwaból kompra szállva hajózunk át Málta testvérszigetére, Gozora. Az út mindössze 25 percig tart a két sziget között. A görög mitológia szerint Gozo szigetén élt Calypso-nimfa, aki elbűvölte Odüsszeuszt és 7 éven keresztül a szigeten tartotta édes rabságban. A kirándulás egyik legérdekesebb állomása Xaghra, ahol a több mint 7000 éves Grantija-templomot keressük fel. Ezen épületegyüttes öregebb, mint az egyiptomi piramisok! Gozo délnyugati részén a Kék Ablak (Azure Window) a fő látványosság, ahol fantasztikus látvány tárul elénk. Ebéd után Victoriába a fővárosba látogatunk, ahol megtekintjük a Katedrálist és a Citadellát. A programban gozoi bor és ételkóstoló is szerepel. Magyar nyelvű idegenvezetéssel.

SZICÍLIA

(egész nap)

  • TÉLI PROGRAM (November – Április): Mt Etna, Modica
  • NYÁRI PROGRAM (Május – Október): Mt Etna, Taormina

Európa egyik legnagyobb működő vulkánjának hazája Máltától északra 90 km-re helyezkedik el, ezt a távolságot a katamarán mintegy 1,5 óra alatt teszi meg. Körülbelül 8:30-kor érkezünk meg Pozzaloba, egy tipikus szicíliai kis faluba. Innen indulunk útnak az Etna felé Európa legmagasabb hídján keresztül, ahonnan szemet gyönyörködtető kilátás nyílik a festői falvakra, hegyekre. Az Etna Szilveszter nevű kráternál, mely 2200 m magasságban fekszik a tenger szintje felett pihenésre lesz lehetőségük. Az ebédszünet után (az ebéd nincs benne az árban) Taorminába indulunk tovább, ahol szabadidő áll rendelkezésünkre. Taorminát a 19. sz. közepén fedezte fel magának a brit arisztokrácia. Egykor görögök éltek ezen a helyen, csodálatos kilátás nyílik a tengerre és az Etna csúcsára. A görög színház romjain ma nyaranta klasszikus színdarabokat adnak elő. A Corso Umberton, a városka főutcáján különböző nemzetek randevúznak a kávézókban, éttermekben és üzletekben. Itt pihenésre nyílik lehetőségünk, mielőtt visszaindulunk Pozzalloba, hogy hajóra szállva ismét Máltára érkezzünk.
A fenti programot a Suprem Travel ügynökség és a Virtu Ferries (Szicília) szervezi. Magyar nyelvű idegenvezetésről illetve annak időpontjairól érdeklődjetek a helyi képviselőtől.

MÁLTA FÉNYEI – FESZTA EST

(esti program)

Mulassatok úgy, mint egy helyi! Kihagyhatatlan alkalom, hogy megismerjétek a nagy hagyományokkal rendelkező máltai kultúrát. Az ország híres a tűzijátékairól, egy hihetetlen lehetőség, hogy bepillantást nyerjünk a patrióták örömteli ünneplésébe. A legnagyobb attrakció a nyári hónapokban: Tűzijáték, tűzijáték, tűzijáték!

Hajózás a Gavdos Star hajón

Egy csodálatos napot tölthetünk el a Kék Lagúnán.
A hajó közvetlenül Comino szigetére veszi az irányt. Amire koncentrálnunk kell, az a pihenés, napozás, úszás, búvárkodás...
A hajó fedélzetén rendelkezésre áll bár, búvár maszkok és illemhelység. (a kirándulás ebédet nem tartalmaz)

HERA – Gozo, Comino és a Kék Lagúna

A Hera egy csodálatos 38 méter hosszú hajó, amely egy hatalmas elülső fedélzettel és szalonnal, valamint egy fedett hátsó fedélzettel rendelkezik. Sliema kikötőjét elhagyva északnyugat felé, Málta testvérszigete, Gozo felé veszi az irányt. Festői sziklák, öblök mellett elhaladva lehorgonyzunk Gozo partjainál. A délelőtt hátralevő részében úszhatunk, búvárkodhatunk vagy egyszerűen élvezhetjük a napsütést a hajó napozóteraszán, mialatt elfogyasztjuk a svédasztalos ebédet. Ebéd után továbbhajózunk Comino felé, ahol a csodaszép Kék Lagúna található. A maradék délutánt itt töltjük, ahol a kristálytiszta tenger úszásra és búvárkodásra csábít. A Kék Lagúna elhagyása előtt még friss gyümölcsöt szolgálnak fel a résztvevőknek, majd visszaindulunk Sliema kikötőjébe.

Málta körül – hajótúra

Ez alatt a túra alatt elhajózunk Valletta, a Nagy kikötő bejárata, a Marsascala öböl, St. Thomas öböl, Peter´s Pool öböl, valamint a Delimara pont és Marsaxlokk halászfalu mellett, megcsodálhatjuk a Kék barlangot. Továbbhajózva elérjük a Dingli sziklákat, ahol a kis Filfla szigetet lehet találni és Málta néhány kedvelt homokos strandját.
Ezután következik az Anchor öböl, ahol a "Popeye falu" található, itt forgatták a híres Popeye, a tengerész című filmet.
A Mellieha öböl mellett elhaladva elérjük a St. Paul´s szigetet, ahol Szt. Pál hajótörést szenvedett i.e. 60-ban. A Comino szigeténél levő Kék Lagúnánál egy büféebéd borral vár ránk, és a nap hátralevő részében élvezhetjük a napsütést vagy úszhatnak a kristálytiszta vízben. Azután a Salina öböl, a Casino és St Julian´s öböl következik, majd visszatérünk Sliema kikötőjébe.

A kirándulások ára, programja változhat. Részletes felvilágosítást a helyi idegenvezető tud adni.