Szükséges dokumentumok

Szükséges dokumentumok:

  • érkezés után még legalább 6 hónapig érvényes útlevél
    vagy személyi igazolvány
  • születési anyakönyvi kivonat (háromnyelvű, 6 hónapnál nem régebbi)
  • családi állapotigazolás (angol nyelvű hiteles fordításban)
  • Apostil pecsét
  • RZ1 és RZ2 dokumentumok (a kitöltésüket segítem!)

Születési Anyakönyvi kivonat
A máltai esküvőhöz szükséges a házasulandók születési anyakönyvi kivonata.
Ezt szülővárosotok anyakönyvi hivatalától kell kikérnetek – nemzetközi (többnyelvű) formátumban, így ezt nem kell fordíttatni.

Családi állapotigazolás
A másik fontos dokumentum az ún. családi állapotigazolás. Ezt a dokumentumot a házasulandó állandó lakhelye szerinti anyakönyvi hivatalban kell kérni. A kézhez kapott engedélyt az Országos Fordító Irodával hiteles példányként le kell fordíttatni angol nyelvre.
Ez a dokumentum igazolja a külföldi anyakönyvi hivatal felé, hogy házasságkötéseteknek a magyar törvények szerint akadálya nincsen. Az igazoló dokumentum nem lehet régebbi keltezésű, mint 6 hónappal a házasságkötés előtt.

Egyéb szükséges dokumentumok
Ha valamelyik fél elvált, adoptálták vagy özvegy, akkor a vonatkozó dokumentum hiteles fordítására is szüksége lesz.

Mikortól számítunk hazánkban is házaspárnak?
A házasságkötés napja a házassági jogviszony kezdetének napja.

Mennyi idővel a tervezett házasságkötés előtt kell elkezdenünk a szervezést?
A teljes utazást általában legkésőbb két-három hónappal az elutazás előtt meg kell szervezni, hiszen a kért dokumentumoknak még el is kell készülniük.

Egyházi esküvőről igény esetén küldök felvilágosítást.